HTML

Vendel fiunk

Vendel utazásai az Élet nevű társasjátékban

Friss topikok

  • adagrey: Úgy látom, Vendi seholsem volt az utóbbi pár hétben:)... otthon ül és ül és ül, és még ott sem fo... (2009.05.29. 05:45) Vendel az iskolában (és sok más helyen)
  • papaschlumpf: "virágokat tépkedhet" - Nagyanyó nagy bánatára! Mindig vita, hogy legyen-e kutyánk. Amíg van Boni ... (2009.04.24. 13:00) Nemszabad
  • villars: A bölcsiben azt mondták, hogy mivel kerületiek vagyunk elég jó eséllyel bekerükhetnénk, de még sem... (2009.04.23. 19:46) Vendel a bölcsiben
  • villars: Nem gepárd és nem is lopárd, hanem természetesen leopárd. Ezeket ki tudja miért, de nem először ke... (2009.04.12. 16:07) Vendi az állatkertben
  • Haramimi: Boooodog-booodog-booodog születésnapot... Egy évvel ezelőtt Karolináéktól jövet a MÁV kórház előtt... (2009.03.17. 13:54) Az első születésnap, az első pár cipő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

"Mama"

2009.05.15. 23:15 :: villars

Csütörtökön Mimiéknél részt vettünk egy összevont óvodai-bölcsödei foglalkozáson Budaörsön. Rengeteg gyerek volt, akik a fagyos időjárás ellenére nagyon jól szórakoztak, bár ők szaladgálás közben valószínüleg nem fáztak annyira, mint a didergő anyukák. Aztán volt diavetítés, ami alatt a félhomályban Vendi és Hanga úgy egymásra találtak, hogy alig lehetett szétválasztani őket. Nem tudom ki kezdte az egészet, de nem lehetetlen, hogy Vendel, mert most amúgy is ilyen ölelkezős korszakában van.

Az egész hétfőn Ringatón kezdődött, amikor egy két év körüli kislány, Nóri odament Vendelhez és cuppanós puszit nyomott az arcára. És nem állt meg egynél, ölelgette-puszilgatta egy ideig. Aztán odajött egy másik kislány, ő is elkezdte ölelgetni Vendit, majd megfogta a kezét és vonszolta maga után, de ő is legalább kétéves volt, így Vendi nem nagyon tudta tartani vele a lépést, már szinte repült a kislány után. Amikor a kislány meglátta aggódó tekintetemet, odavezette Vendit, és megkérdezte: "-A tiéd?", mondom, "-Igen az enyém", "-Végre megtaláltalak!", azzal átadta Vendelt, és mint aki jól végezte dolgát, továbbment.

Szóval nincs mese tapadnak Vendelre a nők! :-) Igaz ő is tapad mindekire, minket is folyton ölelget, meg átkarolja a lábunkat, és ha kitárt karral hívom végre oda is rohan hozzám, nem úgy mint eddig, amikor a "Gyere ide!" annyit jelentett, hogy bújj el tőlem a lehető legtávolabb.

Képek a hétről sajnos nincsenek, mert a gépünk kölcsön volt adva, de Mimi blogján van pár, akit érdekel.

Helyette itt van a múlt hétről egy pár kép, amikor először láttuk Simont, aki csodaszép kisfiú és elbüvölően tud mosolyogni, mint egy igazi öthónapos. És még Döméékkel is találkoztunk.

 

Na de most arról, amiért a bejegyzés a címét kapta. Azt már régebben is írtam, hogy Vendel gyakran mondogatja, hogy mamama. Szinte minden helyzetben, minden dologra használja. De múlt pénteken amikor a konyhában voltunk, ő ült az etetőszékben, én éppen nem néztem rá, és egyszercsak azt mondta "mama". Nem kiabálva és nem mantraszerűen, mint ahogy máskor szokta, hanem csak halkan kijelentő módban, és amikor ránéztem, elmosolyodott. Ez csak egyszer fordult elő, azóta úgyanúgy folytatja a mamamát, meg a többieket, de az mégis jelentőségteljes pillanat volt.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://villars.blog.hu/api/trackback/id/tr681124161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása